Jul 232013
 

That ZFS send from yesterday, is taking more than 24 hours. Current status:

in @ 53.7 MB/s, out @ 53.7 MB/s, 3892 GB total, buffer 100% full

That’s about 4TB out nearly 13TB:

$ zpool list
NAME      SIZE  ALLOC   FREE    CAP  DEDUP  HEALTH  ALTROOT
storage  12.7T  12.0T   739G    94%  1.00x  ONLINE  -

Based on that progress, my prediction for completion is Thursday morning.

On a related note, my pool needs to be upgraded:

$ zpool status
  pool: storage
 state: ONLINE
status: The pool is formatted using a legacy on-disk format.  The pool can
	still be used, but some features are unavailable.
action: Upgrade the pool using 'zpool upgrade'.  Once this is done, the
	pool will no longer be accessible on software that does not support feature
	flags.
  scan: scrub repaired 0 in 24h5m with 0 errors on Thu Jul 18 03:17:11 2013
config:

	NAME                 STATE     READ WRITE CKSUM
	storage              ONLINE       0     0     0
	  raidz2-0           ONLINE       0     0     0
	    gpt/disk01-live  ONLINE       0     0     0
	    gpt/disk02-live  ONLINE       0     0     0
	    gpt/disk03-live  ONLINE       0     0     0
	    gpt/disk04-live  ONLINE       0     0     0
	    gpt/disk05-live  ONLINE       0     0     0
	    gpt/disk06-live  ONLINE       0     0     0
	    gpt/disk07-live  ONLINE       0     0     0

errors: No known data errors

I think that’s because I recently upgraded from FreeBSD 8.2 to FreeBSD 8.4.

  One Response to “zfs send taking a while…”

  1. Making progress. As of 9:28pm:

    in @ 44.4 MB/s, out @ 44.4 MB/s, 5864 GB total, buffer 100% full
    

    2TB in about 12 hours….